Zoeken:

Print specificaties

 

Specificaties print dag- en weekbladen

Hier vind je alle informatie voor het aanleveren van print advertenties. Alle onze kranten worden gedrukt op het handzame tabloidformaat. Advertenties op tabloidpagina’s worden ingedeeld in standaardafmetingen, zodat alle pagina’s overzichtelijker kunnen worden samengesteld. Er is veel keuze in vakformaten, zowel voor advertentiepagina’s als voor IM-ers op redactiepagina’s. Advertentieformaten vind je tegenwoordig in de tariefkaarten.

Sluittijden
Meer informatie over deadlines voor reserveren vind je in het overzicht aanlevertijden regulier en feestdagen. Rondom de feestdagen zijn er aangepaste sluittijden voor advertenties, deze vind in hetzelfde document.

Aanleveren advertentiemateriaal
Aanleveren van dagbladadvertenties kan via onze advertentieportal. Hiervoor ontvang je een link wanneer je bij ons een advertentie reserveert. Je kunt hiervoor eenvoudig een handleiding downloaden.

Een week voor plaatsing ontvang je per e-mail het verzoek om advertentiemateriaal of deelmaterialen aan te leveren. In de mail bevindt zich een link die verwijst naar jouw persoonlijke materiaalportal waarin je gemakkelijk zelf het advertentiemateriaal uploadt. Vragen over het aanleveren van materiaal? Mail dan naar [email protected]. Voor verdere technische informatie verwijzen wij je naar printarena.nl.

Aanleverspecificaties

Advertentiemateriaal dient als pdf te worden aangeleverd. De huidige PDF standaard voor kranten is GWG2015_NewspaperAds_CMYK. Maar ook de oude versie 4 (NewspaperAds_1v4) wordt nog ondersteund.

Informatie en profielen NL: printarena.nl en EN: gwg.org. Volgens deze standaard profielen dienen pdf bestanden te worden gecreëerd en gecontroleerd. In Nederland spreekt men vaak over een ‘Certified pdf’, maar naast de Certified pdf zijn er nog vele leveranciers die producten leveren voor het maken en controleren van goede pdf bestanden. Op printarena.nl is alles te vinden voor het juist aanmaken van een pdf (o.a. icc profielen, pdf profielen en het ‘Technisch overzicht voor vormgeving’).

Kleur
Zorg voor de juiste kleurinstellingen en maak altijd gebruik van kleurprofielen die aansluiten bij de gekozen druktechniek. Voor advertenties in onze dagbladen, nieuwsbladen en weekbladen kan het kleurprofiel ISOnewspaper26v4 worden gebruikt. Voor advertenties in magazines betreft dit het kleurprofiel ISOcoated_v2_eci.

Specificaties verzenden
Aanleveren kan via onze advertentieportal. Hiervoor ontvang je een link wanneer je bij ons een advertentie reserveert. Al het aangeleverde materiaal dient vooraf op juistheid gecontroleerd te worden. Dit kan makkelijk en snel via onze portal geverifieerd worden. Je krijgt direct te zien of de advertentie voldoet aan de specificaties. Indien er sprake is van fouten of waarschuwingen wordt dat duidelijk vermeldt. Op die manier wordt de voorspelbaarheid en kwaliteit goed in de hand gehouden.

Aangeleverd materiaal via e-mail kan niet gegarandeerd tijdig en goed verwerkt worden. De aflevering is mede afhankelijk van de provider. De integriteit van grafische bestanden die via e-mail verstuurd worden is niet altijd gegarandeerd en de toegestane bestandsgrootte is beperkt. Bovendien is controle en terugkoppeling met betrekking tot de juistheid conform de geldende industrienormen alleen via onze portal beschikbaar.

Advertentieplek reserveren?

Wil je een advertentieplek reserveren in één of meerdere titels? Onze adviseurs staan voor je klaar! Klik hier voor alle contactgegevens.