Zoeken:

Aldeboarn/Leeuwarden, 28 juni 2022 – Bomondo en Mediahuis Noord hebben een principeakkoord bereikt over de overname van Crossmedia Communicatiegroep (CMCG). De overname vindt in september 2022 plaats.

Crossmedia Communicatiegroep uit Leeuwarden helpt een breed scala aan bedrijven bij de ontwikkeling van zijn merkstrategie en het bereiken van zijn doelgroep via diverse kanalen (crossmedia) met een team van 12 specialisten. CMCG maakt nu nog deel uit van Mediahuis Noord. De overname is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad van Mediahuis Noord.

Bomondo, gevestigd in Aldeboarn, adviseert en ondersteunt ondernemingen bij de uitwerking van hun strategie en het uitbouwen van hun merken. Bomondo bestaat sinds 1997 en heeft een team van 16 vakmensen.

CMCG en Bomondo hebben projectmanagers, strategen, art-directors, designers en online consultants die hun klanten op basis van kennis, kunde en ervaring, deskundig en met plezier en aandacht bedienen.

Remco Voorn, eigenaar van Bomondo is blij met de overname: “De activiteiten van CMCG sluiten uitstekend aan bij de activiteiten van Bomondo. CMCG is vooral sterk in strategie, creativiteit en het digitale domein. Bomondo creëert waarde voor haar klanten door strategie, visie en communicatie met elkaar te verbinden. De twee bedrijven versterken elkaar en nemen gezamenlijk een sterke marktpositie in Noord-Nederland in. We verwelkomen de medewerkers van CMCG van harte. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie Bomondo/CMCG onze (toekomstige) klanten nog beter helpt hun merkstrategie succesvol uit te bouwen. Beide merken blijven naast elkaar bestaan maar de beide teams gaan intensief samenwerken. ” 

Koos Boot, CEO van Mediahuis Noord, zegt: “De missie van Mediahuis Noord is het bedrijven van onafhankelijke journalistiek. In het verlengde hiervan richten we ons vooral op inkomsten uit abonnementen en bij onze zakelijke klanten op het voorzien in succesvolle campagnes via ons portfolio van merken, zowel via print als digitaal. CMCG en Bomondo richten zich vooral op crossmediale marketing en passen daarom goed bij elkaar. Klanten en medewerkers van CMCG zijn in goede handen bij Bomondo.” 

CMCG blijft vooralsnog gevestigd op haar huidige locatie aan de Sixmastraat 15 in Leeuwarden in de Media en Innovatie Campus.

Over Bomondo
Bomondo is een creatief communicatiebureau opgericht in 1997. Het is de ambitie van Bomondo om waarde te creëren door strategie, visie en communicatie met elkaar te verbinden. Van strategie en concept tot aan integrale communicatieoplossingen op basis van solide en efficiënt projectmanagement.

Over Mediahuis Noord
Mediahuis Noord is uitgever van de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad. We brengen meer dan 35 nieuws- en weekbladen uit. Daarnaast zijn Mensenlinq, Familieberichten en (nu nog) Crossmedia Communicatiegroep onderdeel van Mediahuis Noord. We beheren ruim 50 digitale regionale en landelijke kanalen. We geloven onvoorwaardelijk in onafhankelijke journalistiek en sterke, relevante media die een positieve bijdrage leveren aan mens en maatschappij. We staan midden in de noordelijke samenleving. Gebruikers, lezers en adverteerders staan centraal, we spelen in op hun behoeften. We zijn een lerende en wendbare organisatie.

Mediahuis Noord maakt deel uit van de Mediahuis groep. Het aanbod voor onze adverteerders omvat sterke merken als De Telegraaf, NRC, De Limburger, Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad en Leidsch Dagblad.