Zoeken:

In deze uitdagende tijden moeten we slim te werk gaan. Klanten worden steeds kritischer, impulsieve aankopen zijn zeldzamer dan ooit, en de concurrentie is genadeloos. Onlangs vroeg een klant ons: “Hoe krijgen we die parkeerplaats vol? Kunnen jullie dat voor elkaar krijgen?” Ons antwoord was: we kunnen jullie doelgroep bereiken via onze mediakanalen, we kunnen helpen bij het verpakken van jullie boodschap in een krachtige campagne. Maar de echte reden om mensen naar je winkel te trekken, dat moeten we samen creëren.

Nu vraag je je wellicht af waarom je dit zou moeten lezen. Evenementen organiseren vergt tijd en planning, en dat past niet altijd in de waan van de dag. Bij evenementen moeten we vooruitkijken, ons onderdompelen in het leven van onze doelgroep en gebruikmaken van de kansen die zich aandienen. Het EK voetbal staat gepland voor juli 2024 en biedt een gouden kans. Dit grootschalige evenement is een van de belangrijkste momenten voor de detailhandel om extra verkoopkansen te benutten. Als je maximaal wilt profiteren van deze kans over zes maanden, is het nu de tijd om ermee aan de slag te gaan.

Waarom zou je een evenement moeten organiseren?
Evenementen bieden je bedrijf de mogelijkheid om op diverse manieren in contact te komen met je klanten:

  • Het tonen van waardering: Evenementen laten zien hoezeer je de steun van je klanten waardeert. Dit kan variëren van zakelijke borrels tot klantendagen.
  • Verwondering: Het element van verrassing kan je klanten positief verbazen en een blijvende indruk achterlaten.
  • Informatie verstrekken: Evenementen zijn ideaal om nieuwe producten te lanceren en relevante informatie aan je klanten te bieden.
  • Transparantie vergroten: Een open dag of een evenement waarbij klanten een kijkje achter de schermen kunnen nemen, vergroot de transparantie en versterkt het vertrouwen.

Wat levert het op?
Hoewel het organiseren van evenementen tijd en moeite kost, levert het aanzienlijke voordelen op:

  • Merkwaarde: Evenementen kunnen de waarde van je merk vergroten en leiden tot positieve mond-tot-mondreclame.
  • Omzet: Evenementen als marketinginstrument bieden vaak een hoger rendement, zowel in termen van omzet als in kennis en contacten, dan traditionele marketinginstrumenten.
  • Klantrelaties: Evenementen bevorderen sterke klantrelaties. Klanten waarderen het persoonlijke contact en de aandacht die ze tijdens evenementen krijgen.
  • Inzicht en kennis: Door interactie met klanten tijdens evenementen kun je waardevolle inzichten verwerven over hun behoeften en verwachtingen.

Hoe kunnen wij helpen?
Bij Mediahuis Noord begrijpen we het belang van evenementen als marketinginstrument. We staan klaar om je te ondersteunen bij het organiseren van evenementen, van concept tot uitvoering. Wil je meer weten over hoe evenementen je bedrijf kunnen helpen groeien? Neem gerust contact met ons op. Samen zetten we jouw evenement in als een krachtig wapen om klanten aan te trekken en aan je te binden.

Door Joël Darius, Mediahuis Noord