Zoeken:

NDC mediagroep blijft de uitgever van 33 nieuws- en weekbladen in Noord-Nederland. Dat heeft de directie besloten. Het besluit volgt op een onderzoek naar de toekomst van de lokale bladen. Aanleiding hiervoor zijn de aanhoudend dalende advertentie-inkomsten.

Toen het onderzoek werd aangekondigd, zorgde dit voor onrust bij lezers en in de politiek die vreesden dat ‘hun’ krant misschien wel zou verdwijnen. Die vrees was vanaf het begin ongegrond. Wel heeft NDC mediagroep andere opties verkend, aldus directeur- algemeen hoofdredacteur Evert van Dijk. Eén van de mogelijkheden was het verkopen van titels.

,,Alles overwegende hebben we geconcludeerd dat verkoop geen passende oplossing biedt. We hebben besloten om nieuwe plannen te maken die ervoor zorgen dat de lokale journalistiek haar belangrijke functie in de plaatselijke gemeenschappen kan behouden uiteraard mits dat op een financieel gezonde wijze kan.”

Over NDC mediagroep
NDC mediagroep, onderdeel van Mediahuis groep, is onder andere uitgever van nieuws- en weekbladen in Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel met een gezamenlijke wekelijkse oplage van 950.000 exemplaren.