Zoeken:

Leeuwarden/Emmeloord, 13 januari 2022 – Mediahuis Noord en de aandeelhouders van Hoekstra Krantendruk hebben een principeakkoord bereikt over de overname van Hoekstra Krantendruk.

Hoekstra Krantendruk is een zelfstandige drukkerij met 21 medewerkers, gevestigd in Emmeloord. Hoekstra is gespecialiseerd in allerlei soorten drukwerk (nieuwsbladen, huis-aan-huisbladen, reclamefolders) voor een brede groep klanten. Na afronding van de overname sluit de drukkerij in Emmeloord en wordt het drukwerk overgeheveld naar de drukkerij van Mediahuis Noord in Leeuwarden.

Koos Boot, CEO Mediahuis Noord: “Wij zetten vol in op onze digitale transformatie. Tegelijkertijd koesteren wij onze printuitgaven, die belangrijk blijven voor onze lezers en adverteerders. Met de overname van Hoekstra Krantendruk en het overhevelen van het drukwerk naar Leeuwarden versterken we de bezetting van onze drukkerij en verwelkomen wij tevens een groep zeer ervaren drukkers.”

Gert Sjoerdstra, Algemeen Directeur Hoekstra Krantendruk: “Door de overname worden de kennis en ervaring van Hoekstra, opgedaan in 140 jaar, en van Mediahuis Noord, samengevoegd. Het is prachtig om onze klanten straks te blijven bedienen vanuit de drukkerij in Leeuwarden met kwalitatief hoogwaardig drukwerk.”

De overname is onder voorbehoud van onder andere advies van de ondernemingsraad van Mediahuis Noord. Afronding van de transactie wordt verwacht in februari 2022.